U kunt een vertrouwenspersoon inschakelen om u bij te staan bij de gesprekken met Veilig Thuis Groningen. Een vertrouwenspersoon kan u ondersteunen zodat alle belangrijke zaken aan de orde komen in het gesprek. De vertrouwenspersoon kan meeluisteren of helpen onthouden wat er besproken is bijvoorbeeld. Het is niet de bedoeling dat de vertrouwenspersoon het gesprek gaat overnemen. U bent zelf met ons in gesprek.
U kunt deze vertrouwenspersoon natuurlijk zelf uitzoeken. We maken verschil tussen formele en informele vertrouwenspersonen.
Formeel vertrouwenspersoon
Deze persoon is in dienst van Jeugdstem of Zorgbelang Groningen. De dienstverlening is gratis. Het eerste telefonische contact verloopt via het Jeugdstem. Zij geven u het eerste advies. Indien er behoefte is aan meer ondersteuning, dan brengt Jeugdstem u in contact met een onafhankelijke vertrouwenspersoon van Zorgbelang Groningen.
Informeel vertrouwenspersoon
Dat is iemand die u al kent. Iemand die niet professioneel vertrouwenspersoon is. Bijvoorbeeld een persoon uit uw familie of vriendenkring.
Geeft u op tijd (liefst een week van tevoren) aan dat u bij het gesprek een vertrouwenspersoon mee neemt. Dit kunt u gewoon melden bij de Veilig Thuismedewerker met wie uw gesprek gepland staat. Als bij het gesprek meer deelnemers aanwezig zullen zijn, moeten al die deelnemers instemmen met de aanwezigheid van de vertrouwenspersoon. Daarom is op tijd doorgeven wel handig.